Natuur en wildlife op Antactica

Reizen naar de koudste, droogste en winderigste plek op aarde, het is niet voor iedereen weggelegd. Omringd door de Atlantische Oceaan, de Indische Oceaan en de Grote Oceaan is de Zuidpool een bijzonder continent. Onaangetast door toerisme, uitermate afgelegen en het leefgebied van unieke diersoorten. Om er te komen kun je kiezen voor het vliegtuig, of per boot door de beruchte Drake Passage. Bij aankomst word je rijkelijk beloond: blauwwitte landschappen en ijsbergformaties die weerspiegelen in het vlakke water. Je camera maakt overuren en elk plaatje is er een om in te lijsten. Welkom op de Zuidpool!

Pinguïns, walvissen & orka's

Antarctica kent op twee bloeiende planten en een paar soorten mos na, geen noemenswaardige flora. Ook leven er geen landzoogdieren, reptielen of amfibieën. Wat je wél tegen zult komen zijn enorme pinguïnkolonies, walvissen, orka's en zeehonden. Er bestaan wereldwijd 17 pinguïnsoorten waarvan er 8 voorkomen in de Antarctische regio, waarvan de bekendste de koningspinguïn, keizerspinguïn, de rotsspringer en de adéliepinguïn.

Rond februari/maart is de beste tijd om walvisexpedities te doen. Hierbij kun je bultrugwalvissen spotten, maar ook dwergvinvissen. Zelfs de reus der reuzen, de blauwe vinvis, kun je van dichtbij meemaken. Veel spectaculairder wordt een reis niet!

Tenzing Travel - Antarctica

Ook de roofdieren zijn vertegenwoordigd, met het zeeluipaard als één van de gevaarlijkste. Daarnaast is ook de orka actief in deze regio. Met zoveel vis, zeehonden en pinguïns hoeven zij zich in elk geval niet te vervelen.

Er komen ongeveer 40 vogelsoorten voor, waaronder de albatros. Deze vogel heeft met ruim 3.5m de grootste spanwijdte van alle vogels ter wereld! Ook bijzonder is de zuidpooljager. Zijn voedsel bestaat grotendeels uit vis en aas, maar ook kuikens van andere vogels zijn niet veilig!

Beste reistijd voor Antarctica

De beste reistijd voor Antarctica is november of begin december. Dan is de kans op mooi weer en veel zon het grootst. De reizen naar de Zuidpool zijn echter niet goedkoop. De kosten van deze reizen variëren tussen € 5.000 en € 15.000 per persoon, maar je krijgt er heel veel moois voor terug!