De 5 beste safari bestemmingen

Een échte Afrikaanse safari: er zijn maar weinig reizen die zoveel indruk maken. De stilte van de vroege ochtend – voor de zon het hoogste punt bereikt en een prachtige spiegeling over de horizon werpt. De geluiden van wilde dieren in de nacht en de spanning van het onverwachte. In Afrika is geen dag hetzelfde. Wij geven je onze tips voor de beste safari bestemmingen voor 2019!

Nijlpaarden in het water van Botswana

5. Serengeti National Park, Tanzania

In het noorden van Tanzania, ligt het Serengeti National Park. Het grenst aan het Maasai Mara National Reserve in buurland Kenya. Iconische acaciabomen in uitgestrekte glaslanden met grazende zebra’s en antilopen: dé klassieke Afrikaanse safari omgeving. Deze planteneters trekken op hun beurt ook roofdieren aan. Dit maakt het tot een goede bestemmingen om de leeuw en cheeta in actie te zien.

Van november tot juni biedt de Serengeti podium aan één van de mooiste natuurverschijnselen: de jaarlijkse migratie van de grote grazers.

4. Bwindi Impenetrable National Park, Oeganda

Bwindi Impenetrable National Park ligt in het zuidwesten van Oeganda, op de grens met de Grote Oost-Afrikaanse Slenk (Great Rift Valley). In dit dichtbegroeide regenwoud leeft ongeveer de helft van de totale populatie berggorilla’s. Het gaat hierbij om een bedreigde diersoort met nog ongeveer 600 dieren in het wild.

Onder begeleiding van een gids sta je na een trektocht oog in oog met dit fascinerende dier. Ook leven er chimpansees, bavianen en andere zoogdieren zoals olifanten en antilopen.

3. Kruger National Park, Zuid-Afrika

Het meest bekende park van Zuid-Afrika is natuurlijk het Krugerpark. Net als de Big Five kun je hier ook de Zuid-Afrikaanse cheeta, de bedreigde wilde hond en verschillende kleine katachtigen spotten. Het is een uitstekende keuze voor reizigers die voor het eerst een safari in Afrika boeken. Hier zijn namelijk vele accommodaties te vinden in alle soorten: van basic kampeerplekken tot zeer luxe verblijven. De routes zijn goed aangegeven wat dit ook een goede self-drive safari maakt.

Olifanten in het Kruger National Park, Zuid-Afrika

2. Okavango Delta, Botswana

Dwars door de Kalahari woestijn stroomt de Okavango Delta. Dit zorgt voor een uniek watersysteem dat veel wildlife aantrekt. Hier kun je de dieren bekijken vanaf het land maar ook op het water, bijvoorbeeld vanuit een traditionele kano.

De beste tijd om deze prachtige plek in Botswana te bezoeken is tijdens de jaarlijkse grote vloed, die vreemd genoeg plaatsvindt tijdens het droge seizoen van mei tot september. De hoogtepunten zijn de grote kuddes olifanten en antilopen, nijlpaarden, krokodillen, leeuwen, cheeta’s en inheemse vogelsoorten.

1. Maasai Mara National Reserve, Kenia

In het uiterste zuidwesten van het land, aan de grens met Tanzania, ligt het Maasai Mara National Reserve. Met 1500 vierkante kilometer is het een droombestemming voor liefhebbers van wildlife. Hier kun je de Big Five spotten en uitkijken naar de vele grote katachtigen. Dit wordt gezien als één van de beste plekken om leeuwen in hun natuurlijke omgeving te zien.

Ook hier kun je de Grote Migratie bewonderen. Tussen juli en oktober komen er 2 miljoen gnoes, zebra’s en andere antilopesoorten doorheen – op weg naar de machtige Mara rivier. Een waar schouwspel!

Waar moet je zijn? De 5 beste bestemmingen op de kaart. 

Lees ook:

Kudde gnoes tijdens de grote migratie in de Serengeti

Beleef de grote migratie op de Serengeti

Wanneer we het hebben over 's werelds meest indrukwekkende natuurfenomenen, dan mag de grote migratie op de Serengeti niet ontbreken. Hierbij doorkruisen miljoenen gnoes, zebra's en gazellen het land op weg naar Kenia. Een ongelofelijke ervaring!Top 10 bijzondere Afrikaanse dieren

Top 10 bijzondere Afrikaanse dieren

In de woestijnen, savannes, bossen en enorme valleien van het Afrikaanse continent, leven talloze prachtige dieren. Ken je de koedoe al? Of de schoenbekooievaar? Bekijk hier de top tien lijst van bijzondere Afrikaanse dieren.Infographic: 3 grootste katachtigen van de wereld: jaguar, leeuw en Siberische tijger

De 3 grootste katachtigen ter wereld - infographic

Op 3 maart 2018 is het World Wildlife Day, en dat kunnen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. In deze infographic lees je interessante feitjes over de 3 grootste katachtigen ter wereld: de jaguar, leeuw en Siberische tijger.