Natuur en wildlife in Oeganda

Bij safarireizen denken velen aan bestemmingen als Zuid-Afrika, Kenia en Tanzania. Dat is niet zo vreemd want het zijn uitstekende bestemmingen om de big 5 te spotten. Oeganda is hierin wat minder vanzelfsprekend. Wat dit Oost-Afrikaanse land zo speciaal maakt zijn de bedreigde primaten die vrijwel nergens anders voorkomen.

De parel van Afrika

Winston Churchill noemde het land ooit 'de parel van Afrika', door de rijke flora en fauna. En daar kunnen wij ons helemaal in vinden! Want oog in oog staan met een groep berggorilla's, of chimpansees spotten in de jungle is een heel bijzondere ervaring. Maar ook voor andere bijzondere dieren kun je in Oeganda terecht. Nergens ter wereld zijn zoveel grote groepen nijlpaarden te bewonderen. Het water van de Nijl zit bomvol krokodillen en met een beetje geluk zie je olifanten drinken langs de oevers. Op de uitgestrekte savannevlaktes kun je cheeta's, buffels, zebra's en antilopen vinden.

Bwindi, een paradijs voor vogelliefhebbers

Ook voor vogelliefhebbers is Oeganda een paradijs. Alleen al in Bwindi Nationaal Park zijn zo'n 350 vogelsoorten te bewonderen. De Afrikaanse zeearend, maraboe, witruggier en de bijzondere African Green Broadbill om maar een paar te noemen. Andere bekende nationale parken zijn Kibale, Kidepo Valley, Lake Mburo, Mgahinga Gorilla, Queen Elizabeth en het grootste park: Murchison Falls.

Reisadvies voor Oeganda

Wel is het aan te raden om altijd het actuele reisadvies van Oeganda in de gaten te houden. Hoewel het een relatief veilig en momenteel stabiel land is, kun je beter wegblijven van grensgebieden. Daarnaast is het goed om waakzaam te zijn in de drukke steden, met name in de avond.

Hotspots Oeganda op de kaart

 

Gratis reisgidsen bestellen?