Orka's spotten in het wild

Orka springend uit het water in Canada

Orka's, of in het Engels killer whales genoemd, zijn ondanks de naam geen walvissen maar dolfijnen. De grootste dolfijnensoort en één van de machtigste jagers in de zee. Ze geven de voorkeur aan de koude wateren maar komen uiteindelijk voor in bijna alle wereldzee├źn.

Gewilde dieren voor dolfinaria en attractieparken

Door het speelse uiterlijk en doordat dat ze zich relatief gemakkelijk laten trainen, zijn het gewilde dieren voor dolfinaria en attractieparken als SeaWorld. De documentaire Blackfish uit 2013 deed veel stof opwaaien. De film liet de de kijker kennismaken met Tilikum, 's werelds grootste orka in gevangenschap. Wat velen niet wisten, is dat het dier betrokken was bij 3 dodelijke incidenten. Vele protesten hebben ertoe geleid dat het park sinds maart 2016 gestopt is met het fokprogramma.

Groep orka's zwemmend in Canada

Bezoek de orka in Noorwegen

Er is natuurlijk geen mooiere manier om deze dieren te bewonderen dan in het wild. En dat kan op vele plekken! In Europa kun je het beste richting Noorwegen gaan. Om precies te zijn naar Andenes. Dit is een plaats in de provincie Nordland en goed te bereiken met een vlucht vanuit Oslo. Hier is een walviscentrum waarbij tussen mei en september tochten worden gehouden. Niet alleen orka's, maar ook potvissen, vinvissen en bultruggen zijn hier te bewonderen.

Canada, droombestemming van wildlife fanaten!

Een zeer bekende bestemming om orka's te spotten is natuurlijk Canada. Op Vancouver Island, met name vanaf de plaatsen Telegraph Cove, Campbell River, Tofino en Victoria, zijn verschillende excursies te boeken. Het is dan wel wat verder reizen dan Noorwegen, maar Canada is toch wel de droombestemming van vele wildlife fanaten. Naast orka's kun je hier ook o.a. dolfijnen, walvissen en zeeleeuwen spotten. En wanneer je er toch bent, laat je natuurlijk de kans niet liggen om de grizzlybeer op te zoeken. Kortom, houd je camera maar gereed!


Orka's spotten in Canada en Noorwegen!

 

Gratis reisgidsen bestellen?