LEGO Wildlife set

De 5 leukste LEGO sets met dieren

door Redactie

Wat is er nu leuker dan dieren combineren met je favoriete speelgoed? We hebben voor jullie de leukste LEGO sets uitgezocht waar veel wilde dieren aan toegevoegd zijn. Deze sets variëren van gewoon bouwen tot speciale missies. We hopen dat je er net zo van zult genieten als wij.

1. LEGO City Wildlife Rescue Operatie 60302

De helden van LEGO CITY gaan op avontuur op de savanne om dieren in nood te helpen. Ze zorgen voor alle wezens, groot en klein, inclusief de woest uitziende krokodil. Terwijl de apen spelen met wat bananen in het basiskamp, ​​ontvouwt zich een drama bij de drinkplaats.

Na twee kleinere Wildlife Rescue sets is deze een stuk interessanter om te bouwen. Meer stenen, meer minifiguren en nog belangrijker – meer dieren! De set combineert natuur, het redden van dieren en een gloednieuwe krokodil in één set. Het biedt veel voor bouwen en speelplezier.

LEGO City Wildlife Rescue Operatie 60302 is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

2. LEGO City Missies: Wilde dieren reddingsmissies 60353

LEGO CITY probeert iets nieuws met deze set reddingsmissies voor wilde dieren, waarbij instructies moeten worden opgevolgd voor een goed doordachte, op verhalen gebaseerde ervaring. Ze proberen hiermee de kloof tussen fysieke bouwsets en een digitale ervaring te overbruggen. Missions is echter al jaren in ontwikkeling en de kwaliteit van deze ervan maakt duidelijk dat dit niet bedoeld is als een concept van korte duur.

We hadden niet verwacht dat we meer dan een uur zouden spelen met een relatief kleine set, maar dat is precies wat er gebeurde toen we alle acht inbegrepen missies doorliepen. We kunnen rustig zeggen dat Wilde dieren reddingsmissies een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft, vooral voor jongere bouwers die waarschijnlijk nog meer tijd zullen besteden aan het bouwen tussen en tijdens de missies.

LEGO CITY Missies: Wilde dieren reddingsmissies 60353 is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

3. LEGO Friends: Mia’s wilde dieren bescherming 41717

Voor een LEGO Friends set is dit een zeer complete set die veel speelbaarheid en interactiviteit biedt. Met 3 minifiguren en 2 spannende nieuwe dieren geeft het veel speelplezier. Of je deze set nu voor jezelf koopt of voor een kind, je zult niet teleurgesteld zijn. De giraffe en baby zebra zijn interessante toevoegingen, omdat het dieren zijn die nog nooit eerder in deze lijn zijn gedaan.

Het Wildlife Rescue Center is ook goed ontworpen. In tegenstelling tot de meeste Friends-gebouwen, die meestal pastelkleurig zijn, zorgen het wit en oranje ervoor dat het er neutraler uitziet. Als je een fan bent van LEGO Friends, is dit een geweldige set om aan je verzameling toe te voegen.

LEGO Friends: Mia’s wilde dieren bescherming 41717 is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

4. LEGO City: Wildlife Rescue Kamp 60307

Het LEGO® City Wildlife Rescue thema, dat eerder dit jaar werd uitgebracht, trok onze aandacht vanwege de locatieverschuiving naar de Afrikaanse savanne en de dieren die het introduceerde. De grootste van de sets, 60307 Wildlife Rescue Camp, biedt een mooie verzameling van de meest interessante nieuwe elementen in één enkele set.

Het eindresultaat na het bouwen is erg speelbaar. Het middelpunt van de set zijn de dieren en het is duidelijk dat ze veel aandacht hebben gekregen tijdens het ontwerpen. Het landschap en de voertuigen zijn allemaal voldoende in de context van de set, maar zijn op zichzelf wat flauw. Desondanks kan de set nog steeds de moeite waard zijn om op te halen als je op zoek bent naar een goedkope manier om snel je verzameling LEGO-dieren op te bouwen.

LEGO City: Wildlife Rescue Kamp 60307 is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

5. LEGO Creator: Safari Wilde Dieren Boomhuis 31116

De kleurrijke doos trekt direct de aandacht en de inhoud mag er ook wezen. De boomhut zelf staat misschien niet bovenaan de lijst met beste LEGO-boomhutten, maar als geheel heeft deze set wel veel leuks te bieden. Te vinden zijn onder andere een giraffe, flamingo, krokodil en een neushoornvogel.

Elk van de modellen heeft iets leuks en is de moeite waard, en de reeks onderdelen biedt veel plezier voor fantasierijke makers. Zelfs als volwassene zouden de kleurrijke, interessante en nuttige elementen dit een geweldig onderdelenpakket maken.

LEGO Creator: Safari Wilde Dieren Boomhuis 31116 is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.