Een pandabeer en haar jong

Top 5 beste natuurdocumentaires op Disney+

door Redactie

Wist je dat Disney+ naast films en series ook een geweldig aanbod aan natuurdocumentaires biedt? De studio heeft met DisneyNature natuurlijk hun eigen label, maar ook vele documentaires van National Geographic. Hieronder de mooiste natuurdocumentaires op Disney+ op een rij.

African Cats


Tegen de achtergrond van de woeste savanne zien we het verhaal van een leeuwenmoeder en haar welpje, en een cheeta met 5 jongen. Hun strijd om te overleven en de weg naar zelfstandigheid. De kleintjes krijgen ‘les’ in jagen en hoewel het dierenrijk geen genade kent, wordt het relatief kindvriendelijk in beeld gebracht.

De filmmakers spendeerden 2,5 jaar in het Maasai Mara National Reserve in Kenya om de adembenemende shots vast te leggen. Naar onze mening de beste DisneyNature titel uit de reeks.

Born in China


Born in China vertelt het verhaal van 3 dierenfamilies: een pandabeer met haar opgroeiende jong, een gouden stompneusaapje met zijn zus en een sneeuwluipaard en haar twee welpen. Zoals elke documentaire van DisneyNature is ook deze weer grandioos gefilmd. De beelden die in deze onherbergzame gebieden van China geschoten zijn geven een uniek beeld van het land en zijn zeldzame dieren.

Wel zul je de doelgroep in gedachten moeten houden want de voice-over is meer op kinderen gericht. Dat wil zeggen dat er namen gegeven worden aan de dieren en er een deels fictief verhaal bij wordt verteld. Maar kun je hier doorheen kijken, dan houd je daar een bijzonder mooie kijkervaring aan over.

Great Migrations


In navolging van het succesvolle Planet Earth van de BBC, produceerde National Geographic deze 7-delige serie. In elke aflevering staat een aantal diersoorten centraal waarbij de routes zichtbaar worden en hun manieren om voedsel te vinden, te paren en te overleven. Dit alles wordt verteld door acteur Alec Baldwin, een prettige voice-over.

Als je de documentaires van de BBC hebt bekeken, zal deze reeks weinig vernieuwend zijn. Desondanks is Great Migrations is toch de moeite waard vanwege de invalshoek en de mooie beelden.

The Flood


De Okavangodelta in Botswana is een van de meest diverse leefgebieden ter wereld. Wanneer de grote vloed komt en het zand verandert in een oase van leven, zijn de dieren niet meer te tellen. Duizenden bezoekers bewegen zich door het gebied waaronder olifanten, nijlpaarden, krokodillen en leeuwen. Een heel indrukwekkend tafereel!

Sea of Hope


In Sea of Hope wordt oceanografe en diepzeeonderzoekster Sylvia Earle gevolgd op haar missie om de oceanen te beschermen. Door wetenschap en de adembenemende beelden konden ze toenmalig president Obama inspireren om actie te ondernemen. Het uiteindelijke resultaat was het grootste zeereservaat ter wereld op de noordwestelijke Hawaïaanse eilanden en het eerste nationale zeemonument in de Atlantische Oceaan.

Ben je benieuwd naar de beste natuurdocumentaires op Netflix? Ook hiervoor hebben we een selectie voor je gemaakt!