Disneynature Blue

Disneynature’s Blue: diep in de zee

door Redactie

Elk jaar wordt op Earth Day (Dag van de Aarde) aandacht gevraagd voor de wereldwijde natuur- klimaat- en milieuproblemen. Inmiddels behoren ook de prachtige natuurfilms van Disneynature tot deze traditie. Uitgaande van de nieuwe trailer heeft Disney in het kader van Earth Day weer een juweeltje klaarliggen. Na films als Born in China (2017) en Monkey Kingdom (2015) draait het in Blue om de wereld van dolfijnen.

Diep in de zee, leeft het dolfijntje Echo. Echo is nog jong maar zal snel zijn plek moeten kennen in de dolfijnengemeenschap. Het koraalrif waar ze in wonen moet onderhouden worden en daar heeft elke dolfijn een taak in. Maar Echo is nog speels en wil nog zo graag lol maken.

Disneynature’s natuurfilms

Disneynature is een onafhankelijk label onder de Walt Disney Company. Het richt zich compleet op natuurdocumentaires. Sinds 2008 heeft de studio een bijzondere collectie van 12 films uitgebracht. De mix van spectaculaire beelden in combinatie met meeslepende verhalen is wat deze natuurfilms zo onderscheidend maakt. Heb je Disney+? Dan zijn o.a. African Cats en Bears alvast aanraders. Bekijk hier ook de 5 beste natuurdocumentaires op Disney+.